Цацаров: Има турски гражданин, спрямо когото е приложен законът

петък, март 17, 2017 |

Няма изгонен от ДАНС, има турски гражданин, спрямо когото е приложен законът. Причината е защита на националната сигурност. Известно ми е всичко, което е осъществено от службите на ДАНС, осъществено е в пълна координация и с нас, каза главният прокурор Сотир Цацаров по случай оповестената от ДАНС и МВР по-рано днес информация.
„Смятам, че в конкретния случай председателят на ДАНС си е изпълнил задълженията. Мисля, че по същия начин следва да бъде постъпвано по отношение на всички други лица, които по същия начин действат в тази обстановка. Не става дума за предизборна обстановка или влияние и политически стремежи. Става дума за националната сигурност на страната. Не за бежанците, става дума за действия срещу националната сигурност, за действия срещу териториална цялост на страната и всичко друго“, обясни Цацаров, цитиран от „Фокус“. Той прогнозира, че ще има и други подобни случаи.
„За това отговаря председателят на ДАНС, но можете да сте сигурни, че това, което те правят, по моите разбирания, е напълно в интересите на закона и страната. Не може да се позволи в тази обстановка на първо място да се осъществява посегателство върху свободата и начина, по който протича предизборната кампания. Не може да се позволи в тази обстановка друга държава да осъществява намеса, която е насочена не в интерес на българския национален такъв“, допълни той. Според него институциите в това отношение са напълно единни.
„Председателят на ДАНС за мен си е свършил работата“, коментира той. Според него тя е резултат от комбинирани усилия на институциите. „Мисля, че този пример няма да остане единствен, ако нещата продължават в тази насока. Не мога да дам каквито и да е повече подробности. Запознат съм с цялата информация, но тя е класифицирана. Отправете въпросите към ДАНС. Нямам право да дам каквато и да е повече информация“, добави той.

0 коментара:

Публикуване на коментар