BTV: Възелът около ДПС в Родопите се затяга

четвъртък, февруари 25, 2016 |

На четвъртия месец от своята работа Общинският съвет в Кърджали най-после си избра председател, но не посочения от централата на партията. Така вместо сагата там да приключи, беше поставено началото на нов скандал.
Изборът на новият председател - Раиф Мустафа, стана факт при второто гласуване, при което той получи 22 гласа в своя подкрепа. Необходими за избора му бяха поне 21 гласа.
Раиф Мустафа беше председател на общинския съвет и в предишния мандат. Той е и бивш зам.-министър на вътрешните работи.
Днешният избор противоречи на решението на Централното оперативно бюро на ДПС, което беше номинирало за поста Халил Апти. Неговата кандидатура обаче днес изобщо не беше издигната от групата на ДПС.
Все още от централното ръководство на ДПС се въздържат от коментар на това поредно грубо погазване на волята им.
"Нямам намерение да давам обяснения на централното ръководство на ДПС, тъй като аз съм избран от болшинството общински съветници на ДПС", коментира пък Мустафа.
След избора той обвини кмета на Кърджали Хасан Азис, че е оказвал натиск да не се гласува за него. Азис отрече това да е истина и заяви, че е имало решение, което е трябвало да бъде спазено.
От опозицията обаче се усъмниха, че изборът на председател ще направи общинския съвет работещ.
"Самият факт, че днес те имаха друга номинация, беше издигнат друг кандидат и избраха него, говори, че все още разногласията при тях не са решени. Не знам оттук нататък как ще постигат консенсус за всяко едно решение", коментира Огнян Ангелов, общински съветник от ГЕРБ.
"След така получените резултати предлагам всички да се измитаме оттук и преди това да вземе едно решение за саморазпускане на общинския съвет", каза пък Милко Багдасаров, общински съветник от БСП.
Скандалният избор на шеф на общинския съвет на Кърджали става само два дни преди отчетно изборната конференция на ДПС  в града, на която се очаква да присъстват и тримата съпредседатели на партията.
Така два дни преди официалното основаване на партията на бившия лидер на ДПС Лютви Местан, възелът около ДПС в Родопите се затяга.
БТВ

0 коментара:

Публикуване на коментар